29 maj 2011

Hedra och stöd veteranerna

Idag söndag hedras de personer som deltar eller har deltagit i internationella militära fredsinsatser vid en statsceremoni på Djurgården i Stockholm. Samtidigt högtidlighålls minnet av de som stupat och omkommit.

20 maj 2011

Vad vill (S) med Libyen?

Det är sannerligen inte lätt att hänga med i svängarna när Socialdemokraterna kommunicerar försvars- och säkerhetspolitik. I Sydöstran i måndags kunde vi läsa om hur Urban Ahlin och Peter Hultqvist, båda (S), inte ansåg det vara aktuellt med en förlängning av den svenska insatsen i Libyen.

18 maj 2011

Ungdomsbrottslighet måste kvävas i sin linda

Ungdomsbrottslighet liksom all annan brottslighet beskär människors frihet. Inte bara för dem som drabbas utan även för förövarna själva. Varje rättsstat måste stå upp mot varje kriminell handling. Alliansen lanserar därför nu en rad åtgärder med syfte att slå undan benen för ungdomsbrottsligheten.

09 maj 2011

Idag firas Europadagen

I dag firas Europadagen. För de flesta svenskar är det något som går obemärkt förbi. liksom ofta själva EU gör. EU har blivit så mycket en del av svensk vardag att det är osynligt utom vid de fall då någon gör något riktigt dumt. När byråkratin blir riktigt fel.

08 maj 2011

Alliansen: Vart bär det hän, Håkan Juholt?

Återigen är Socialdemokraternas budget fylld av ofinansierade löften. Vi är oroade över att Socialdemokraterna väljer att slarva sig igenom den ekonomiska politiken.

Säkerhet bygger vi tillsammans

För en vecka sedan besökte jag Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum SWEDEC i Eksjö på inbjudan av Moderata seniorer i Jönköpings län. Det blev ett mycket intressant besök med information om hur denna så viktiga försvarsmaktsgemensamma resurs utbildar och opererar.